Μπορεί ο καθένας να μάθει να τραγουδάει μέσω των μαθημάτων φωνητικής?

can i sing

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι με την εσφαλμένη πεποίθηση ότι το να είσαι σε θέση να τραγουδήσεις είναι κάτι που γεννιέσαι με αυτό και ότι όσοι δεν μπορούν να τραγουδήσουν δεν θα είναι ποτέ σε θέση να το κάνουν. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια! Εάν είστε κάποιος που θα ήθελε να βελτιώσει την φωνή του, τότε διαβάστε σχετικά, καθώς παρακάτω εξηγείται το πώς …

Αν ήταν να αναφέρουμε μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα στο χώρο του τραγουδιού, υπάρχει ένα πράγμα που έχουν όλοι κοινό. Είτε πρόκειται για την Beyonce, την Lady Gaga, την Mariah Carey ή την Adele, όλοι είχαν και συνεχίζουν να έχουν φωνητική καθοδήγηση. Τις θεωρούμε ως φυσικά ταλαντούχες και φυσικά αυτό παίζει κάποιο ρόλο, αλλά ένας από τους κύριους λόγους που τραγουδούν είναι ότι διδάσκονται και εκπαιδεύονται, μέσω μαθημάτων φωνητικής, πώς να χρησιμοποιούν τις φωνητικές χορδές τους για να τραγουδήσουν.

Οι φωνητικές χορδές μας είναι ένας μυς και όπως κάθε μυς χρειάζεται να τον εκπαιδεύουμε τακτικά προκειμένου να βελτιωθεί. Όταν πάμε στο γυμναστήριο δεν περιμένουμε από την πρώτη ημέρα να σηκώσουμε πολλά κιλά αμέσως , αλλά πολλοί άνθρωποι χωρίς μαθήματα φωνητικής, έκαναν μια χλιαρή προσπάθεια να τραγουδήσουν και τα παράτησαν επειδή δεν τους αρέσε αυτό που ακούσαν και περνάνε το υπόλοιπο της ζωής τους λέγοντας «δεν μπορώ να τραγουδήσω». Αν δουλεύανε με έναν έμπειρο καθηγητή φωνητικής, ο οποίος μέσα από τα μαθήματα φωνητικής θα μπορούσε να τους δώσει μια καθημερινή ρουτίνα με φωνητικές ασκήσεις για την πρακτική τους και τους δίδασκε διαφορετικές φωνητικές τεχνικές, θα έιχανε μια φωνή που ήταν περήφανοι και θα ανυπομονούσαν να τραγουδήσουν σε οποιαδήποτε ευκαιρία!

Στα μαθήματα φωνητικής εκπαιδεύουμε τη φωνή μας μέσα από διάφορες φωνητικές ασκήσεις και αυτό ενισχύει τις φωνητικές χορδές μας. Όταν έχουμε εκπαιδεύσει τις φωνητικές χορδές μας, θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε τον έλεγχο της φωνή μας και θα έχουμε ένα μεγαλύτερο εύρος στο τραγούδι. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων φωνητικής δίνονται και άλλες συμβουλές και τεχνικές με αποτέλεσμα να χτίσουμε τη φωνή που θέλουμε.

Εν ολίγοις, η απάντηση στο ερώτημα: «μπορεί κανείς να μάθει να τραγουδάει, μέσω μαθημάτων φωνητικής» η απάντηση είναι, ξεκάθαρα, ναι! Είναι απλά θέμα να ξεκινήσουμε μαθήματα φωνητικής με ένα καλό καθηγητή φωνητικής και από εκεί και περά είναι θέμα συνέπειας και δουλειάς, δουλειάς, δουλειάς!

Σπυρίδων Γαβρίλης – καθηγητής φωνητικής

www.spiridwn.blogspot.gr

spiridwn@hotmail.com

τηλ 6938859071

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s